JTR mengalu-alukan tuan puan untuk membaca tulisan dalam blog ini bagi manfaat tuan puan

Sabtu, 15 September 2007

Teguhlah Dengan Tali Allah & Sunnah Rasul-Nya

Posted by Abu Hannan On 4:24:00 PTG No comments

Assalamualaikum, harapan dari hamba yang kerdil ini (ilmu yg sedikit), agar kalian berada dalam keadaan yang afiat dan penuh dengan amalaqn sunnah yang sahih lagi diredhai Allah s.w.t. Adapun hamba disini merupakan new member dalam kolum ini amat bersenang hati sekiranya kalian yang melayari site ini dapat berkongsi maklumat mengenai gerakan sunnah dan tajdid yang seemakin memenuhi bumi Malaysia ini. saya sungguh merasakan bahawa inilah satau gerakan yang amat-amat diperlukan oleh masyarakat islam di Malaysia yang sudah lama "tertipu" dengan ajaran jahiliyyah yang disangka agama yang selama ini menjadi amalan masyarakat malaysia yakni Islam. hamba di sini hanyalah hamba yang sungguh dhaif dalam memahami ajaran a-Sunnah yang berwajah salaf al-salih amat memerlukan tunjuk ajar dari kalian yang lebih bergunung ilmu di dada untuk menasihati dan memberi tunjuk ajar untuk hamba lebih mendalami manhaj a-salaf yang sahih ini...

0 Komen:

Catat Ulasan

Pada pendapat anda?

Perjalanan

Tembusi Petra, Jordan Slideshow: BenTaleb’s trip was created by TripAdvisor. Create a free slideshow with music from your travel photos.
Sabda Baginda SAW ; "Ketahuilah ia (Dajjal) berada di laut Syam atau laut Yaman.. akan datang dari arah timur (lalu menunjukkan dengan tangan baginda).."[Riwayat Muslim]. Daripada Abi Bakr al-Siddiq r.a, sabda Baginda SAW, "Dajjal akan muncul ke bumi dari arah timur bernama KHURASAN." [Riwayat al-Tirmizi]. Daripada Anas bin Malik r.a, sabda Baginda SAW, "Dajjal akan keluar dari kota Yahudi ISFAHAN (Khurasan, IRAN) bersama 70,000 penduduk ISFAHAN". [Fath al-Rabbani Tartib Musnad Ahmad. Ibn Hajar berkata : "Sahih"]. Ibn Kathir berkata, Dajal pada mulanya akan muncul dari ISFAHAN dari sebuah kota Yahudi [al-Nihayah fi al-Fitan wa al-Malahim]. ISFAHAN adalah sebuah bandar terbesar YAHUDI di Iran dan pusat loji nuklear Iran pada masa kini.