JTR mengalu-alukan tuan puan untuk membaca tulisan dalam blog ini bagi manfaat tuan puan

Sabtu, 29 September 2007

Sunnah , Hub al-Nabi; Bukan Hanya Pada Nasyid...

Posted by Abu Hannan On 2:44:00 PTG No comments


Kepada sidang surfer yang dihormati sekalian.. Sunnah bukan perkara yang perlu dipandang remeh. tapi jadikanlah ia satu perkara yang perlu kita tinggikan. tinggalkanlah agama ikut-ikutan kepada agama yang mempunyai fakta dan dalil yang sahih. kepada pencinta ilmu sekalian, anda adalah harapan masyarakat untuk mengembalikan islam ke tempat yang sepatutnya. jadilah sebuah umat yang mengangkat agamanya bukan yang merosakkan agamanya. dalamilah sunnah yang sahih. rapatlah kamu dengan ulama'2 yang memperjuangkan sunnah. pejuang sunnah sedang disisih oleh orang yang juga bergelar muslim. jgan jadi muslim yang kononnya meletakkan al-Quran & al-Sunnah perkara yang paling tinggi tetapi sebenarnya itu tidak lebih daripada omongan kosong semata. jadilah kita golongan yang bergelar Nasir al-Sunnah. Muslimin muslimat muda mudi Islam sekalian, bangkitlah melawan arus. ingat satu sabda Rasul yang bermaksud +- maksudnya sesiapa yang mencari redha Allah akan tetapi manusia tidak redha kepadanya, maka Allah akan cukupkan baginya nikmat-Nya. sesiapa yang mencari redha manusia dalam keaadaan Allah murka padanya, maka berjaga-jagalah dia" bangkitlah wahai muslimin dan muslimat sekalian, bersama mentajdid iman dan amal...

0 Komen:

Catat Ulasan

Pada pendapat anda?

Perjalanan

Tembusi Petra, Jordan Slideshow: BenTaleb’s trip was created by TripAdvisor. Create a free slideshow with music from your travel photos.
Sabda Baginda SAW ; "Ketahuilah ia (Dajjal) berada di laut Syam atau laut Yaman.. akan datang dari arah timur (lalu menunjukkan dengan tangan baginda).."[Riwayat Muslim]. Daripada Abi Bakr al-Siddiq r.a, sabda Baginda SAW, "Dajjal akan muncul ke bumi dari arah timur bernama KHURASAN." [Riwayat al-Tirmizi]. Daripada Anas bin Malik r.a, sabda Baginda SAW, "Dajjal akan keluar dari kota Yahudi ISFAHAN (Khurasan, IRAN) bersama 70,000 penduduk ISFAHAN". [Fath al-Rabbani Tartib Musnad Ahmad. Ibn Hajar berkata : "Sahih"]. Ibn Kathir berkata, Dajal pada mulanya akan muncul dari ISFAHAN dari sebuah kota Yahudi [al-Nihayah fi al-Fitan wa al-Malahim]. ISFAHAN adalah sebuah bandar terbesar YAHUDI di Iran dan pusat loji nuklear Iran pada masa kini.